The Darlings

30.11.10

Baju Kurung Preloved, Donate atau Jual?

haluuu yuolls!

semasa mek mengemas baju-baju dari beg apprentice ke dalam almari, mek notice banyak sangat baju kurung dan kurung moden mek yang dah tak muat dipakai. bonda mek of course bising suruh asingkan untuk donate tapi yelah, sayang kot untuk bagi orang. fabrik pun masih baik lagi. baru dipakai beberapa kali. ada baju tu mek baru pakai sekali dua. dah tak muat, yuolls!

maklumlah dulu masa hospitalized, mek turun 15kg, noks! bila dah keluar, teringin baju baru, beli tak ingat dunia. macamlah esok hari gemuk sudah tiada. harharhar! sebulan kemudian baju tu dah nampak macam sarung cempedak di body. eh sedap pulak kalau dapat cempedak goreng musim hujan ni. yummm..
baju-bajan sekarang pun tak muat almari, noks! kena beli almari lagi ni

mek dah donate setiap tahun. apa kata kali ni mek jual pulak? ha? ha? ingat kazen mek sorang tu je boleh bukak blogshop? mek pun nak jana pendapatan jugak. hihi.
yuolls buat apa dengan baju preloved yuolls tu?




3 comments:

mie said...

wow!!!
bole beli ni..
hehehe

Clarky Afif said...

mie:haik pakai baju kurung ke, yuolls? hoho

lish said...

sorry..just curious

u biasanya donate baju kat mana?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...