The Darlings

21.2.11

Mari Belajar Bahasa Arbok 1

haaaaaaaaaii yuooolls!

hamboi gelenyah! dah pandai sekarang jadi cikgu Bahasa Arbok ye? bukan apa yuolls, kita kan 1 Malaysia. ada yang straight, ada les les dan ada juga yang suka sondol vontots awwh! sekarang yuolls pergi mana-mana pun boleh jumpa kaums kan? jadi haruslah belajar bahasa theyolls untuk menyesuaikan diri. apa orang tua kata, masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang harimau menjeritlah. haha funny la Clarky ni rupanya!
cluuuusst!
oh bagi yang bukan kaums, yang duduk di bawah igloo sampai tak tahu arbok itu apa, arbok juga dikenali sebagai fonens atau pundan. tanpa membuang tenaga lagi marilah kita belajar bebeapa istilah bahasa arbok.

1. Choy
makna: celaka, digunakan untuk mengekspresi kemarahan atau perasaan terkejut.
contoh ayat: "Choyyy! Berani ponen ittew kacau laki mak??" (Celaka, berani pondan itu kacau boyfriend aku?)

2. Dinch
makna: tidak
contoh ayat: "Cikki ittew veryder over mujur mak dinch tolak sheols masuk gaungss heeehh!" (Perempuan tu sangat melampau mujuk aku tak tolak dia masuk gaung)

3. Melertz
makna: meletup, digunakan ketika memuji
contoh ayat: "Hamboih Jenab yuols pasang gaun der merrah! Melertz yaamat!" (Amboi Jenab, kau pakai gaun merah! Meletup sangat!"

4. Speku
makna: buat cerita, fitnah
contoh ayat: "Ngko giler ke nyah nak speku mak dengan bos? Kwasser!" (Kau gila ke nak buat cerita pasal aku dengan bos? Tak kuasa!)

5. Dosi
makna: dah
contoh ayat: "Mak dengan laki mak dosi tengok muvi ittew, Bareback Mountain ittew! Clusst!" (Aku dengan boyfriend aku dah tengok cerita Bareback Mountain itu. Kelas!)

okeyla yuollss sampai sini saja kelas hari ini. hafal ini dulu okey. banyak lagi menanti.

toodles!

12 comments:

MATAHARI said...

mengerutkan kening.






huh?



oooo.


ok.


ooo



macam itu.

Clarky Afif said...

MATAHARI: aih dah lupa ke?

MATAHARI said...

aku mana tau lah. apa, aku bukan nyah lah


>>_____________________<<

Clarky Afif said...

HAHAHA!
aww mataharinyah!

NAJ HEBAT said...

ok yuols..

verbs for today.





oo..



okey..


ulala~


Kau, melertz okeh!

Clarky Afif said...

hevat, naj...hevat

anooan said...

ok. aku hanya tau 2 dari banyak2 tu. hebat kau clarky

Clarky Afif said...

luna, its not too late to start ngehehe

aziz said...

coba coba hihi

Mohamad Faizal said...

ahhh terlambat. clarky buat kelas kedua lepas tu panggil sally please. dia masih mentah dalam arena arbok ni

Niz said...

aku cuba bunyikan setiap ayat atas tu
tp mcm FAIL!
huhu

Clarky Afif said...

aziz: ya sila lah

ijai: wah unsangkarable ijaicool baca blog ini hewhew okeh harus panggil.

Niz: kau kena ngada-ngada sket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...