The Darlings

12.3.11

Drama Swasta: Misteri Kehilangan Hubby Telah Terjawab

dua minggu aku nanar cari beliau.

beliau pi mana tataw! aku masa tu taklah rasa apa-apa. kan ke beliau suka outstation. kekadang Jakarta, kekadang China dan yang paling baru sebelum kehilangan beliau ialah ke...okey aku tak tanya beliau pergi mana tapi beliau balik dalam keadaan gelap.

i mean it GELAP GULITA. mungkin cerah sikit dari Nelson Mandela.

so jadi (apekah Clarky? sudah 'so' tambah 'jadi' puleekk...) bila aku ternampak dia semalam berlegar-legar macam lembaga hitam yang aku selalu jumpa dalam filem-filem Thai, aku pun tanya la.

aku: hubby, you pergi mana dooooe i tunggu you balik dari rumah mak you haritu you tak muncul-muncul. i try call you tak dapat. i try call Anna tak dapat. i try call mak ayah you pun hampeh sekali.

beliau kerut dahi. aku tengok beliau kepenatan sangat. siap ada eyebag bawah mata. habislah! mungkin beliau diculik?!

aku: you kena culik ke? macam kisah jutawan kosmetik itu? hubby, i tau walaupun you bukan jutawan kosmetik tapi you jutawan monopoly. mungkin ada orang jeles you selalu menang game tu jadi mereka culik you untuk buat you stress! hubby, cakap la something! theyolls tak buat apa-apa kat you kan? ada sakit mana-mana? kena pukul? buah pinggang tak hilang?

hubby hela nafas. beliau duduk di kerusi. walaupun penat, tapi beliau nampak sungguh tenang, muka jernih. dan beliau senyum, tak marah-marah macam biasa (aku kena tanggalkan papan tanda AWAS SUAMI GARANG dari gate nampaknya) aku teringat kata-kata kawan aku, suami sheolls pun macam ni juga dulu, tahu-tahu ada bini muda, yuoooolls!

aku: by, bagitahu la i mana you pergi *sob sob* you pergi kahwin lain kan? you kahwin dengan siapa? dengan yang you selalu sebut masa you mengigau tu kan? dua minggu you takde, sedih i. sampai hati buat i yang setia ni macam ni. huuuu....

tetiba beliau bersuara

hubby: kan i dah cakap haritu...

aku: cakap apa? mana ada!

hubby: ada, masa tu you sibuk-sibuk buat kuih. 

aku: you cakap apa? 

hubby: i ajak you sekali tapi you buat deeeeeeerkk je. tu yang i bagitau i nak pergi dengan family i. hari yang i nak pegi tu you tak bangun lagi i letak note tepi bantal you, apa. tak baca ke?

aku: tak menjawab persoalan. you pergi mana?

hubby: i pergi umrah la!

cheh! lainkali cakap biar terang la. biasa la career woman macam aku ni hilang fokus sat. hahaha! haha! ha. tak fani.

bai.

13 comments:

MATAHARI said...

-.-

Dark Half said...

pompuan...biaser arr XD
bai!

Clarky Afif said...

MATAHARI: ape? tak puas hati ke :p

dark half: hahaha! bai.

Dark Half said...

a male chauvinist would re-act as i wrote earlier. surprise with your response

well, maybe that "hahaha!" has double meaning

kat sarkasis sgt garang. kat sini sangat mild

clarky said...

dark half: well. this blog is PINK. totally NOT the same as sarkasis or mimpipoppy :D

or maybe i have multiple personality disorder. still tak puas hati? ;p

MATAHARI said...

u do have multiple. hehe

clarky said...

MATAHARI: you too. :)

MATAHARI said...

Kami daripada.....
Universiti Malaya (UM), Kuala Lumpur
Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Selangor
Universiti Putra Malaysia (UPM), Selangor
Universiti Sains Malaysia (USM), Pulau Pinang
Universiti Teknologi Malaysia(UTM), Johor
Universiti Malaysia Pahang (UMP), Pahang (dulu KUKTEM)
Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Kuala Lumpur
Universiti Utara Malaysia (UUM), Kedah
Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Sarawak
Universiti Malaysia Sabah (UMS), Sabah
Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Perak
Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Negeri Sembilan (dulu KUIM)
Universiti Teknologi MARA (UiTM), Selangor
Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Terengganu (dulu KUSTEM)
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Johor (dulu KUiTTHO)
Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM), Melaka (dulu KUTKM)
Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Perlis (dulu KUKUM)
Universiti Darul Iman Malaysia (UDM), Terengganu (Kini UniSZA)
Universiti Malaysia Kelantan (UMK), Kelantan
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), Kuala Lumpur (dulu ATMA)

Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak
Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang
Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, Jitra, Kedah
Politeknik Kota Bharu, Kok Lanas, Kelantan
Politeknik Kuching, Kuching, Sarawak
Politeknik Port Dickson, Si Rusa, Negeri Sembilan
Politeknik Kota Kinabalu, Kota Kinabalu, Sabah
Politeknik Shah Alam, Shah Alam, Selangor
Politeknik Johor Bahru, Pasir Gudang, Johor
Politeknik Seberang Perai, Permatang Pauh, Pulau Pinang
Politeknik Kota, Melaka, Balai Panjang, Melaka
Politeknik Kota, Kuala Terengganu, Kuala Terengganu, Terengganu

Kolej Kemahiran Tinggi MARA (KKTM)
Kolej Matrikulasi Perlis
Kolej Matrikulasi Kedah
Kolej Matrikulasi Perak
Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
Kolej Matrikulasi Melaka
Kolej Matrikulasi Johor
Kolej Matrikulasi Pahang
Kolej Matrikulasi Labuan
Kolej Matrikulasi Pulau Pinang

Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim
Sekolah Dato Abdul Razak
Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Sulaiman
Sekolah Menengah Kebangsaan Putra
Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Puan Muda Tengku Fauziah
Sekolah Menengah Kebangsaan Sanglang
Sekolah Menengah Kebangsaan Syed Ahmad

TADIKA Perpaduan Kampung Alor Bakong
TADIKA Kemas Taman Pelangi
TADIKA Kemas, Kampung Attaduri
TADIKA Pelita, Taman Langkap Jaya
PUSAT ASUHAN TUNAS ISLAM(PASTI)

Majlis Pewakilan Pelajar (MPP)
Ketua Pengawas
Ketua Pengawas Pusat sumber
Ketua Kelas
Penolong Kelas
AJK Kelas
Ahli Surau Sekolah (ASS)
dan
semua Pelajar – pelajar …………………....
MENYUKAI ENTRI anda!!!!
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶¶¶¶¶´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´´¶¶´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´¶¶´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶´´´¶´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶´´´´´´´´´´´´¶´¶¶´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´¶´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´¶¶
´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´¶¶´

Anonymous said...

nice entry..:-)

Clarky Afif said...

anon: aku macam tau je sapa kau. Daniel?

Republic Aku said...

sedap...

clarky said...

republic aku: apa? roti canai ke? belanja? ;)

nn said...

erk. serius? memang hahaha haha ha moment.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...