The Darlings

4.8.11

Tips Berbaju Kurung [Part 1]

Hai semeworang~

Walau ke kelab malam sekalipown baju kurung cotton tetap menjadi pilihan akak, uols!

dah kenapa pula Clarky up tajuk ni? ekceli sebenarnya, ada keyword Handbag Match Dengan Kurung Kuning sesat masuk ke blog ni. kira sesiapa yang google keyword itu terbaca 8 Langkah Membeli Baju Kurung Dengan Bijak dan mahukan konsultasi fesyen. tahniah diri sendiri hik hik!

okey okey, sebagai kawan Facebook Jovian Mandagie aku akan bagi konsultasi percuma la kat korang. cuma untuk baca blog ini aje korang kena bayar bil internet. dan tetiba aku jadi pemurah pula harini aku mahu guide korang dengan aksesori sesuai dengan baju berwarna primer.

beberapa tips dari aku:
tips pertama ialah, jangan takut bermain dengan warna. tapi jangan over pula. stick to soft or pastel colors kalau nak selamat. kau takmo berjalan kat luar nampak macam terung berjalan kalau pakai purple segala.

 atau kau juga takmo nampak macam traffic light mentang-mentang aku suruh berani bermain warna

 kenapa? sebabnya, kita pemakai baju kurung bukan nak vogue sangat. the baju kurung itself menunjukkan kesederhanaan dalam berfesyen dan kita haruslah sopan. jadi baik guna warna-warna lembut dan natural. keep the loud colors untuk yang berideologi KG(dot)com sajork occay?


tips kedua: aksesori tidak melebih-lebih. dah kak, kau nak pergi mana pakai macam ni?


kan manis kalau hanya begini?

 occay korang. aku nak bersiap pergi ofis pula. toooooooodles!
bersambung di episod akan datang   (:

5 comments:

eiffel said...

-,.-" bersambung ke?



mencikkkkkk!!!

~butterfly~ said...

baju kurung cotton senang keromot uols..hehehe..

Clarky Afif said...

eiffel: camtaek aku taip ni sambil2 tunggu nak gi keje ni hahaha

butterfly: kakam, tapi sungguh selesa hue hue

bujal X said...

Aum! Ailike this entri noks~

Clarky Afif said...

bujal :auumm roaaaarr!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...